Ministarstvo rada i socijalne politike - Inspekcija rada

Pošaljite:
0 preporuka

  • Telefon 1: 011 329 3025
  • Telefon 2: Nedostupno
  • Faks: Nedostupno
  • Platne kartice: Nedostupno
Lokacije:

Ruzveltova 61, Beograd, Palilula, Srbija

Kategorija:

Opšte informacije

Delatnosti:
  • Državne ustanove i organi


Obavlja poslove inspekcijskog nadzora u oblasti rada, radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, kao i uviđajem smrtnih, teških i kolektivnih povreda na radu. Aktivnosti inspektorata usmerene su ka suzbijanju rada na crno, smanjenju broja povreda radno-pravnih odnosa (prekovremeni rad, isplata zarada, razni oblici diskriminacije), kao i ka izgradnji modernog sistema inspekcije rada.

Slike proizvoda i usluga firme API Srbije asocijacija za promovisanje inkluzije Srbije
Preporuke, pitanja i sugestije za firmu Ministarstvo rada i socijalne politike - Inspekcija rada
Preporuke

preporuke potrošača


mišljenja potrošača. iskustva običnih ljudi

Preporuke
Prikaži:

Preporuke potrošača za firmu Ministarstvo rada i socijalne politike - Inspekcija rada


Primedbe

Primedba

, 03.04.2011.

Tema: Kvalitet zaposlenih

3

Ja sam inspekciji rada za Kolubarski okrug u Valjevu po prestanku radnog odnosa 2010 godine prijavio mog poslodvca HTD Vujić Divčibare za ne isplaćene 3 plate do datuma prestanka radnog odnosa. Prijavio sam poslodavca i zato sam bio primoran da skoro 3 godine radim non stop noćne smene i to još bez moga pristanka. Skoro svaku noć sam obavljao svoju delatnost kao pekar uvek sam u smeni. Znači, da mi je mašina za mešanje testa uhvatila ruku ne bi imao ko da mi pomogne tj. ja bi iskrvario na smrt i umro. Samo ponekad kada je u hotelu bilo više posla pa su onda vikendom u kuhinji radili 1 ili 2 kuvara. U 2007 godini 4 ili 5 meseci sam primao platu kao da sam radio dnevne smene. Ja bi prijavio poslodavca i ranije ali sam se plasio otkaza. i na sve ovo gore navedeno ja dobijam odgovor od inspekcije rada u Valjevu kako oni nisu nadležni za moja novčana potraživanja već sud, zato jer u vreme podnošenja prijave nisam bio u radnom odnosu. Ja nisam prijavio poslodavca zato da bi meni inspekcija rada platila moja novčana potraživanja koja meni duguje moj poslodavac, nego sam ja moga poslodavca prijavio zato da bi on bio novčano kažnjen za kršenje zakona ugovora o radu. Poslodavac ako radniku do datuma prestanka radnog odnosa nije isplatio prema radniku sva novčana dugovanja, poslodavcu sleduje kazna mislim od 500 hiljada dinara pa nadalje do koliko još zaboravio sam samo za ovu stavku, a da ne spominjen to što sam non stop radio noćne smene, i radio sam u smeni. Za sve ovo su predviđene novčane kazne ali od toga nema ništa. Ovakvih primera kao moj u Valjevu ima još barem 40, 50 slučajeva i poslodvac uopšte nije novčano odgovarao. Skine radniku 3 meseca plate po 30%, bez pismenog rešenja, ali može mu se. Ne može mu niko ništa kao on što kaže. Ivan Grujičić, Valjevo.

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja potrošača za firmu Ministarstvo rada i socijalne politike - Inspekcija rada


Pitanja

otkaz

, 29.04.2014.

Tema: Ostalo

Radim na crno u prehrambenoj radnji, bez sanitarne knjizice a na delikatesu sam (i to je isto problem) i dala sam otkaz 20dana unapred. Medjutim vlasnik nece da prihvati otkaz jer nisam njemu to rekla vec sefici radnje koja je njemu to naravno prenela. On je samo nacuo za otkaz i nije shvatio ozbiljno a mene ceka nov posao. Kako ja sad da odem jer postoji mogucnost da mi ne da platu?

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Savet

, 22.05.2013.

Tema: Dostupnost informacija

Molim vas kažite nam kome da se obratimo za pomoć u slučaju kršenja zakona o radu i povredjivanja prava zaposlenih? Da li su moguće anonimne prijave inspekciji rada?

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

veliki problem...

, 18.07.2012.

Tema: Plaćanje / naplata

Radim u jednoj obuci , pa me interesuje pošto mi se duguju 4 plate i pritom nisu uplaćeni doprinose, šta mi vi preporučujete...Želim da dam otkaz u obuci, da li mora da mi isplati zaostale 4 plate... Hvala unapred!

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Prekovremeni rad

, 26.09.2009.

Tema: Ostalo

3

Radim u firmi i radim prekovremeno a nemam platu ni koliki je minimalac. Interesuje me šta da radim po tom pitanju? Za prekovremeni rad ne dobijam nikakvo rešenje niti se on plaća, da li preko tužbe mogu da nadoknadim doplatu za minimalac i prekovremeni rad? Hvala unapred.

komentara Komentara (1) komentara Dodajte komentar

Žalba

Mirjana Petronijević, 02.09.2012.

Htela bi da znam ako je neko u penziji, a pri tom ima i pozamašnu penziju kako može plus da radi i za isto tako pozamašnu platu. Znači da ima duplo velika primanja. Ko takvim ljudima uopšte daje penziju ako su sposobni za rad i kako uopšte neko može da ih zapošljava dok je toliko mnogo omladine bez posla ili ih privatnici koriste kao jeftinu radnu snagu i neprijavljuju ih uopšte. Kakva je ovo država u kojoj se rade ovakve radnje. Sramota, naravno da će deca da posrnu u ovakvoj državi koja ne vodi računa o njima i njihovim potrebama. Do radnog mesta se dolazi uglavnom preko rodbinskih veza ili novčanim mitom,jer se direktorima omogućilo da rade šta im se hoće kao da su firme njihove lične a radninije zaštićen uopšte. Čemu služe nacionalne službe za zapošljavanje? Da li postiji neki zakon za sve ovo zar ovo nije korupcija i kriminal gde može ovo da se prijavi i da li ovo uopšte ima ko da ispita i zaustavi. Hvala unapred onome ko mi na ovo bude odgovorio i uputio me dalje gde mogu da saznam više o tome ko je nadležan za ovakve radnje.

Sugestije potrošača za firmu Ministarstvo rada i socijalne politike - Inspekcija rada


Nema sugestija za ovu firmu - budite prvi koji će napisati sugestiju!

Napišite sugestiju