Uprava saobraćajne policije

Pošaljite:
0 preporuka

  • Telefon 1: 011 347 0200
  • Telefon 2: Nedostupno
  • Faks: Nedostupno
  • Platne kartice: Nedostupno
Lokacije:

Ljermontova 12a, Beograd, Voždovac, Srbija


Uprava saobraćajne policije - Državne ustanove i organi Policija Uprava saobraćajne policije i uprava za upravne poslove Beograd Srbija

Poslovi koje policija obavlja u bezbednosti saobraćaja prema različitim subjektima mogu se grupisati na:
• Neposrednu kontrolu i interventno regulisanje saobraćaja
• Upravni poslovi bezbednosti saobraćaja
• Praćenje i unapređenje propisa u bezbednosti saobraćaja
• Obrada i rasvetljavanje saobraćajnih prekršaja i saobraćajnih nezgoda
• Inspekcijsko-tehnički poslovi bezbednosti saobraćaja
• Preventivno-propagandni poslovi bezbednosti saobraćaja
• Ostali poslovi bezbednosti saobraćaja
Kontrolu u pogledu pridržavanja propisa u vezi sa bezbednošću saobraćaja na putevima sprovodi policija, tj. njen posebno organizovan deo – saobraćajna policija.
Zbog neposrednog obavljanja poslova i primene ovlašćenja saobraćajne policije, u okviru policijskih uprava postoje odeljenja saobraćajne policije u čijem sastavu su saobraćajne policijske ispostave.
Kod Policijske uprave za grad Beograd, zbog prisutne problematike bezbednosti saobraćaja, organizacija funkcionisanja saobraćajne policije je nešto složenija, tako da u sastavu Uprave saobraćajne policije za grad Beograd postoji pet saobraćajno policijskih ispostava. U okviru teritorijalne podele grada četiri policijske ispostave vrše kontrolu i regulisanje saobraćaja na svom područiju, dok je jedna ispostava usko specijalizovana i vrši uviđaje ili obezbeđenje lica mesta saobraćajnih nezgoda na područiju Grada.
Zbog specifičnosti saobraćajnih uslova i bezbednosnih obeležja na putevima E-70 i E-75 (delovi panevropskog Koridora 10 koji prolazi kroz teritoriju naše zemlje), kao i na određenim magistralnim putevima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Jagodini, Sremskoj Mitrovici i Vranju formirane su specijalizovane saobraćajne policijske ispostave za kontrolu saobraćaja na ovim putevima.

Slike proizvoda i usluga
Uprava saobraćajne policije, Ljermontova 12a, Beograd, Voždovac, Srbija, Državne ustanove i organi,
Uprava saobraćajne policije, Ljermontova 12a, Beograd, Voždovac, Srbija, Državne ustanove i organi,
Preporuke, pitanja i sugestije za firmu Uprava saobraćajne policije
Preporuke

preporuke potrošača


mišljenja potrošača. iskustva običnih ljudi

Preporuke
Prikaži:

Preporuke potrošača za firmu Uprava saobraćajne policije


Primedbe

Obdanište

, 31.10.2013.

Tema: Lokacija

Molim vas da pošaljete patrolu ispred obdaništa u Vvisnjickoj banji od 07h-09h jer roditelji parkiraju nasred ulice na pesackom prelazu a samo 30tak metara dalje postoji veliki parking, posto radim u blizini gore navedenog objekta vidjao sam par puta ekscesne situacije gde su mogli biti povredjeni i deca i roditelji zbog nepreglednosti. Unapred zahvalan vas sugradjanin.

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Primedbe

Prekoracenje brzine

, 08.12.2012.

Tema: Ostalo

Postovani, Obracam Vam se s' molbom da ako je ikako moguce malo vise kontrolisete saobracaj na Zrenjaninskom putu i na putu za Kotez. Ogranicenje brzine je na Zr. putu 60km/h, a na Koteskom putu je 40km/h. Policije nigde, a manijaci voze 100, 110, 120km/h. Prolaze kroz crvena svetla. Vozac sam skoro 10 godina, i pratim sta se dogadja. Najcesce prolaze kroz crvena svetla na semaforu u Krnjaci, odmah kad se sidje sa Pancevackog mosta, zatim na Sebesu kod Auto Cacka ( tu je katastrofa ), ako kamere ne budu postavljene, neko ce da izgine. I kod pumpe Sponit( bivse Lika promet ). Npr., pre pola sata je Koteskim putem neki idiot projurio sigurno 100 km/h, a kao sto sam vec napisala, ogranicenje je 40. Molim Vas, kao savesni gradjanin i buduca majka da uradite nesto po tom pitanju. Pojacajte saobracajnu kontrolu, neka saobracajna policija malo cesce bude na ovim deonicama i stavite neku kameru. Hvala.

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Primedbe

ZAMERKA

, 25.05.2012.

Tema: Odnos sa klijentima

Veliki pozdrav ali imam i zamerku a ipak kao gradjanin to se vidi i jednostavno je veliki propust ako se uzme bezbednost saobracaja...Posto apelujete da se u vozilima treba vezati , ja see sa vama apsolutno slazem jer sam bio u situaciju kada mi je pojas spasio zivot, ali da se ne lazemo, zakon o tome se skoro jedva postuje skoro nikako, ali najgore je kad saobracajni policajac kao danas oko 10 h na slaviji zaustavlja vozila a pritom kao ocevidac on prilazi vozilu i posmatra nalepnice o registovanom vozili sa sofersajbne, a pritom posto je zaustavio nekoliko vozila koja vozaci kao i suvozaci nisu bili vezani on ih pusta a ne sankcionise, vec im daje mogucnost da tako nastave voznju....To vidim svaki dan jer radim u blizini slavije a posao mi je vezan za teren pa se na ulici vidi svasta, kao i jedan propust saobracajnog policajca koji ne obavlja svoj posao kako treba, onda se i ja pitam zasto bi se i ja kao ucesnik u saobracaju vezivao ili je to samo samo jedan zakonski trik na kojem samo pojedinci u datum trenutku treba da plate ceh svih ostalih koji se ne vezuju, naravno videti lice koje to nebi trebalo da dopusti , da on to i uradi...Vidimo dosta i saobracajnih patrola koje se ne vezuju , a taj isti sluybenik ce izaci iz vozila i kazniti vozaca koji nije vezan, zar ne mislite da nasa saobracajna policija treba da bude uzor ostalim ucesnicima u saobracaju ili se radi , da onaj sluzbenik koji treba da to spreci on daje primer .....ipak to smo mi i zato nam tako ide...veliki pozdrav ali ova rabota nista ne valja....Branislav..

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Primedbe

ODJAVA VOZILA

, 17.06.2011.

Tema: Ostalo

24.05.2011 odjavio sam vozilo u PU Savski Venac i do danas 16.06.2011 vozilo nije "prošlo kroz sistem" tako da još ne mogu da registrujem svoje vozilo.

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Primedbe

kontakt telefon nedostupan

, 28.09.2006.

Tema: Ukupan utisak

1

Mozete ih zvati telefonom, ali vam se niko nece javljati, a i ako vam se neko slucajno javi, sacekace vas neljubazan glas policijskog sluzbenika koji ce vas prebaciti na neki lokal, koji takodje odzvoni do kraja i opet nista. Sve u svemu, ne znam sta gradjanin treba da uradi da bi dobi oneku informaciju preko telefona? Zasto se njihov broj telefona uopste objavljuje kao kontakt ako se tamo niko ne javlja?!

komentara Komentara (1) komentara Dodajte komentar

Ugrozena deca

Vladimir Ivetic, 09.08.2007.

Dokle ce policija iz stanice "Zapad" da ignorise pozive gradjana iz bloka 24 da uklone nepropisno parkirana vozila i oslobode prostor za deciju igru.Verovatno cekaju da neko nastrada.

Pitanja potrošača za firmu Uprava saobraćajne policije


Pitanja

Molim Vas

, 03.01.2014.

Tema: Lokacija

kontrolisite alkotestom vozace na Kruznom putu Kijevo; naime velika je frekvencija vozila,a ne retko su i pijani vozci!

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Saobraćajni prekršaj

, 11.11.2013.

Tema: Plaćanje / naplata

Prešao sam na crveno trebam da platim 5000 izgubio sam racun, tako da mi treba broj ziro racuna na koji mogu da platim kaznu.

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

POSTAVLJANJE ZNAKOVA U SAOBRACAJU

, 16.08.2013.

Tema: Dostupnost informacija

Molim vas kome da prijavimo nelegalno postavljanje saobracajnih znakova konkretno znak na prolazu izmedju ulica Backa i Sremskih boraca u Zemunu, znak je postavio vlasnik kafica da bi mu se gosti tu parkirali.

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Upravljanje autom

, 29.05.2013.

Tema: Dostupnost informacija

Molim vas za odgovor, posedujem stranu vozacku dozvoli, primera radi Nemacku. Da li imam pravo da vozim Auto koji je regisrovan u Srbiji. Za vreme odmora. Auto je na mojeg oca registrovan. Hvala unapred

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Vozacka dozvola

, 04.02.2013.

Tema: Ostalo

D li mi je potrebna neka dodatna dokumentacija za preuzimanje vozacke dozvole, naime meni je probna vozacka istkla u novembru ali sam bio u nemogucnosti da odem da preuzmem "pravu" vozacku, pa me zanima da li mi treba jos nesto od dokumentacije sem probne i licne karte?

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Prevoz robe na krovnom nosacu automobila

, 25.12.2012.

Tema: Lokacija

Imam za potrebu da prevezem robu na krovnom nosacu automobila Golf-3 na relaciji Beograd-Bar. Paket je tezine do 30 kg ali njegov gabarit je sledecih dimenzija:duzina 4 metra, sirina 25 cantimetara kao i visina 25 cantimetara. Pitanje postavljam da ne bi narusio nesto ako nije dozvoljeno i da ne snosim neke posledice iz okvira saobracaja. Konsultovo sam sve nase propise iz bezbednosti saobracaja i nisam mogao naci zabranu. Budite ljubazni i unapred se zahvaljujem na korektnom odgovoru. Postovanje:Cedo Savic

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Produženje dozvole

, 27.06.2012.

Tema: Ostalo

Brat mi radi u Rusiji ističe mu važnost dozvole vozačke u JULU 2012.g. Vozački je polagao na Ubu a prijavljen je u Novom Beogradu gde i živi. Koji je postupak. Da li može neko drugi da je produži ili mora lično. On može da dobije tri dana od firme u avgustu i da li može u tom roku da zvadi novu dozvolu pošto samo zbog nje i dolazi iz Rusije. S poštovanjem, Branko Prodanović, Novi Beograd, S,Aralice 16. Hvala.

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Preregistracija vozila

, 14.05.2012.

Tema: Plaćanje / naplata

Poštovani, imam mesto prebivališta u Sremskim Karlovcima i vlasnik sam automobila koji je registrovan u mestu mog prebivanja. Zbog posla sam prinudjen da se odjavim iz Karlovaca i prijavim u Beograd. Interesuje me, koja je procedura za promenu tablica na kolima i da li uopšte moram da ih zamenim do sledeće registracije? Registracija mi istiće u oktobru 2012.godine. Unapred zahvalan.

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Plaćanje administrativnih taksi prilikom registracije votila

, 12.05.2012.

Tema: Plaćanje / naplata

Poštovani. Uočio sam razliku u naplati adeministrativne takse po Policijskim upravama. Npr. na području PU Sremska Mitrovica prilikom promene vlasnika vozila u vreme važenja registracije a vlasnici su sa različitih teritorija i tom prilikom se menjaju reg. tablice naplaćuje se ADM taksa u iznosu od 2520 din, a ista takva taksa na području PU za grad Beograd je redovna i iznosi 1400 din. Molim Vas za odgovor koja je od ovih PU u pravu sa iznosom takse?

komentara Komentara (1) komentara Dodajte komentar

predstavka

Stojan Curcic, 09.10.2013.

Ulica Alekse Santic koja sada sluzi kao alternativna saobracajnica zbog nastavka radova na bulevaru prema Lacarku sada je jednosmerna a vozaci ne postuju saobracajne znakove i voze u ne dozvoljenom pravcu, smatram da treba da saobracajna patrola dodje i pocinioce primereno kazni, oni ugrozavaju zivote i stanovnika iste ulice a takodje i ucesnike u saobracaju koji se krecu prema trenutnoj odredbi pravca kretanja.Od juce kada je uspostavljen ovakav rezim saobracaja u ne dozvoljenom pravu ja proslo na stotine automobila.MOLIMO VAS DA PREDUZMETE ZAKONSKE MERE.

Pitanja

Dnevna svetla

, 14.03.2012.

Tema: Dostupnost informacija

Poštovana Gospodo hteo bih da pitam u vezi svetla. Ovde u Evropi postoje na kolima takozvana tagfahrlicht (dnevna svetla) ona se upale čim upališ kola tako da nismo u obavezi da upalimo normalna svetla danju pa me interesuje da li to važi i kod nas ili ipak moramo imati upaljena obična svetla, pošto sad ide Uskrs pa ne bi hteli da imamo neprijatnosti sa Policijom. Unapred vam hvala na odgovoru. Pozdrav iz CH

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Drumski saobraćaj

, 09.02.2012.

Tema: Ostalo

Da li propisi koji važe za međunarodni drumski teretni saobraćaj važe i za saobraćaj teretnih vozila kod nas. Konkretno mislim na vreme upravljanja vozilom kao i vremena odmora.

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Pitanja

Vozacka dozvola

, 23.04.2008.

Tema: Ostalo

3

Do koliko sati je moguce predati dokumenta za izdavanje dozvole,i koliko se ceka na istu.Unapred hvala

komentara Komentara (1) komentara Dodajte komentar

Pitanje

Nikola Trajković, 22.02.2013.

Koja su dokumenta potrebna za promenu prebivališta odnosno adrese u saobracajnoj dozvoli, ako lice ima drzavljanstvo R. Srbije,a u saobracajnoj je adresa u Makedoniji? Hvala.

Sugestije potrošača za firmu Uprava saobraćajne policije


Sugestije

Nepropisno parkiranje

, 03.04.2013.

Tema: Ostalo

Šafarikova ulica /Stari grad/ je slepa ulica leva strana je zonirano parkiranje, desna ima znak zabrane koji niko ne poštuje. Do prošle godine tu je vladao red jer je pauk povremeno dolazio uz asistenciju saob. policije. Parking servis odgovara da bez asistencije Policije ne rade. Pisao sam Komunalnoj policiji gde navode da su 28.02.2013 izašli na teren i opominjali zatečene vozače o prekršaju, ovo nije imalo nikakvog efekta, stanje je haotično da mi ne možemo kao pešaci proći, a pogotovo majke sa kolicima. Molmo Vas za vašu povremenu asistenciju Parking servisu jer jedino tada će biti reda.

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Sugestije

Kažnjavanje nesavesnih vozača, koji ne poštuju propise u saobraćaju

, 08.07.2011.

Tema: Ostalo

Molim u moje ime i ime komšija da se preduzmu mere u skladu sa zakonom a u vezi divljanja vozača u Vojvodjanskoj ulici u Surčinu, izmedju Ledina i Surčina. Naime tu vozači ne poštuju brzinu ni saobraćajne znake tako da ne može ulica da se predje ni tamo gde postoji znak za pešački prelaz. I ako neko stane uvek ima neko iza ko krene da pretiče, što se meni desilo da sam mogla da budem pregažena upravo na ovaj način. Ovde ima i puno dece, jeste da je sada raspust ali tako je stalno pa Vas molimo da pooštrite na ovom potezu kontrolu i sankcionišete vozače koji su nesavesni jer mi smo kao gradjani nemoćni. Hvala na razumevanju. Snežana

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar

Sugestije

Predlog za prihodovanje

, 05.12.2008.

Tema: Ostalo

3

Malo je gradova, kao što je naš Beograd, u kojima se nepropisno parkiranje retko i samo povremeno kažnjava. Praktičan svet je uveo svakodnevno evidentiranje ovih i sličnih prestupa u računarskom centru za registraciju vozila, a zamašne kazne se naplaćuju skupo pri obnovi registracije. S obzirom na naše brojne bahate vlasnike četvorotočkaša prihodi od kazni za nepoštovanje propisa bili bi pozamašni sa neznatnim troškovima za evidentiranje. Sa ovom merom bi se postiglo i da se iskoreni parkiranje i vremenski poduže zadržavanje na kolovozu a i u žutoj traci, pa bi se time povećao protok vozila u saobraćaju. - Gradski novac leži doslovce na ulici samo ga treba pokupiti!

komentara Komentara (0) komentara Dodajte komentar