Botoks čuva mladost

Mlada, lepa i glatka koža je želja svih žena. Nažalost ta želja je vremenom sve dalja od realnosti zbog neumitnosti procesa starenja kože. Starenje se podjednako odvija u svim našim ćelijama, ali nam najpre bude vidljivo po borama na koži lica i vrata. Asociraju nas na prolaznost i svakodnevno podsećaju da smo vremenski ograničeni. U borbi sa borama botoks je naš prvi saveznik, po svom efektu daleko ispred svih antirid krema i seruma. Injektiranjem botoksa u mišić koji je zadužen za boranje problematične regije dobijamo svež i dosta mlađi izgled. Mogućnosti primene botoksa nam otkrivaju estetski hirurzi Atlas Estetike iz Beograda.

 

Starenje kože i pojava bora

Bore su u početku fine linije na površini kože, koje vremenom postaju dublje i izraženije. Prati ih opuštanje i isušivanje kože, koje nastaje zbog smanjenog lučenja elastina i kolagena, kao i drugih faktora poput zagađenja, neadekvatne nege, pušenja i loše ishrane. Ispod oslabljene kože lako je primetiti naglašenu mimiku (aktivnost mišića lica), koja utiče na stvaranje linija po koži. Pojava bora ne može da se spreči, ali je moguće tretirati ih blagovremeno, ublažiti ili ih privremeno ukloniti putem botoksa.

 

Injekcije botoksa

Botoks je preparat koji je nastao od Botulinum toksina – produkta bakterija koje izazivaju bolest botulizam. Preparat se koristi u medicini kod tretmana oftamoloških bolesti, a svoju primenu nalazi i u estetskoj hirurgiji poslednje tri decenije. 1987. godine botoks je dobio dozvolu za korišćenje od Svetske zdravstvene organizacije (FDA) za osobe stare 18 - 65 godina. Botoks, koji se koristi u kozmetičkoj industriji, je posebno prečišćen i u hiljadama puta manjim dozama. Preparati koji se koriste u našoj klinici su sertifikovani i potpuno bezbedni. Botoks se ubrizgava u delove mišića lica koji su odgovorni za mimiku koja pravi bore. Pažljivim pregledom lekar precizno određuje gde će ubrizgati i koju količinu botoksa kako bi dobio željeni efekat. Botoks privremeno blokira hemijske signale koji koordiniraju rad tretiranog dela mišića lica i time nestaje bora.

 

Primena

Tretmanom botoksa mogu da se neutrališu bore koje se nalaze oko očiju, između očiju, oko nosa, na čelu i vratu. Primenjuje se i za rešavanje asimetrije kod obrva i očnih kapaka, kao i za podizanje uglova usana. Bore na donjoj polovini lica nisu zgodne za tretman botoksom jer mišići na toj regiji učestvuju u svakodnevnim aktivnostima (žvakanje). Svoju primenu botoks je našao i kod regulisanja prekomernog znojenja ispod pazuha. Tretman traje petnaestak minuta i izvodi se pod lokalnim anestetikom. Odmah nakon tretmana osoba može da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima. Uz botoks je moguće kombinovati i druge metode podmlađivanja lica kao što su hijaluronski fileri, mezoterapija i hemijski pilinzi.

 

Efekti

Iskusan i dobro edukovan lekar će postići prirodan izgled kože lica bez gubitka mimike koja je karakteristična za osobu. Rezultat tretmana je u potpunosti vidljiv kroz desetak dana i traje u početku oko tri meseca. Moguće je tretman ponavljati bez ikakvih neželjenih pojava. Redovnom primenom botoksa sprečava se pojava novih bora u tretiranoj regiji, kao i produbljivanje postojećih. Lice izgleda osveženo, zategnuto i dosta mlađe.  

Atlas Estetika je vaš saveznik u borbi protiv bora i starenja kože! Nalazimo se u centru Beograda od 2006. godine. Dugogodišnje iskustvo i kontinuirane edukacije u zemlji i inostranstvu naših hirurga su garancija bezbednosti i uspeha tretmana. Estetska hirurgija je naš način da vas učinimo srećnim, zadovoljnim i sigurnim u sebe. Stručan tim estetskih hirurga vam stoji na raspolaganju za vaša pitanja, preglede i savete pozivom našeg call centra na telefone 0117858888 ili 0603292411