Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje - PIO

Share:
Reviews (3)
Questions (29)
(1)
(0)
(0)
(0)
(2)
2 3
  • Phone 1: 011 206 1000
  • Phone 2: Unavailable
  • Fax: Unavailable
Working hours: Working days: 08-15;
Locations:

Dr Aleksandra Kostića 9, Beograd, Savski venac, Srbija

Payment methods: Unavailable

Brands:
About us
Recommend this company Recommend this company
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje - PIO - State agencies and funds Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Beograd Serbia

Pictures of products and services
Recommend this company Recommend this company
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje - PIO, Dr Aleksandra Kostića 9, Beograd, Savski venac, Srbija, Državne ustanove i organi,
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje - PIO, Dr Aleksandra Kostića 9, Beograd, Savski venac, Srbija, Državne ustanove i organi,
Reviews and questions for company Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje - PIO
Ask a question ili Write review
Reviews (3)
Questions (29)
(1)
(0)
(0)
(0)
(2)
Reviews
Write a review
Fields marked red are not properly filled!
Ask a question
Fields marked red are not properly filled!

Publishing a review requires valid e-mail address.

 

Get an opinion from your friends about this business!

Think your friends might be familiar with this company?
Ask your friends on Facebook for an opinion about this company.

Reviews (3)
Questions (29)
Ask a question ili Write a review
17.08.2016.

5
pohvale firmi
Po mom misljenju ovo jedna od najboljih institucija u drzavi. Ne znam zasto se ovi ljudi bune, ovo je jedina samostalna drzavna ustanova koja nikome ne odgovara i u ovoj instituciji niko nikome nizasta ne odgovara. Prava demokratska institucija gde u ostvarivanju svojih prava mozes doci jedino posle smrti.Odlicno , nema sta najvecu ustedu drzavi ovaj fond donosi samo da mu cinovnici nisu lopovi.
18.04.2013.

1
Niko nigde ne radi
Posle 3 sata telefoniranja i preko 50 okrenutih telefonskih brojeva na jedan broj se javio automat koji ne daje informacije koje su mi potrebne, a na drugi gospođa koja mi je dala 2 broja na koja se takođe niko ne javlja. SRAMOTA! Zovem da se informišem u vezi žalbe, jer nisam iz BG ali je to nemoguće. Zašta se troše državne pare na plate ovih neradnika. Kako ih nije sramota. Više od 50 BROJEVA TELEFONA I NIKO SE NE JAVLJA - ZNAČI NIGDE NIKO NIŠTA NE RADI...
20.07.2015.

Nerad u rep fondu rep.Pio Srbije
Tačno je to da u fondu sedite sve sami neradnkci..Osobe žene i mladje starije..pogotovu starije...pokupe se po grupama...nisu na svojim radnim mestima i uz kafu i pokoju cigaretu i abrove uglavnom političkog karaktera raspravljaju o politici u Srbiji a i o svetskoj politici...Ne razumem dali su one plaćene da političe ili da rade poslove i radne zadatke..Na pozive telenom od nas penzionera i ne reaguju...preporuka ..od nas penzionera i osiguranika..treba ih pod hitno opomenuti i mometalnim otkazom zameniti osobama koje će da rade poslove i radne zadatke za koje su plaćene..
12.01.2011.

1
Potreban je telefon iza koga stoji ziv covek spreman da da potrebne informacije a ne govorni aparat!
Ne znam da li ce ova primedba uopste imati efekta ali ako stojite pored telefona sat vremena i okrecete broj koji vam je na raspolaganju samo dva puta nedeljno u tacno odredjenom terminu i niko se ne javlja a telefon odzvoni do kraja ili je zauzeto a informacija o porodicnoj penziji koja se ne moze dobiti godinu i po dana posle smrti jedino se tako moze dobiti, dodje vam da slomite telefon ili da sednete u autobus i prodjete trista km i licno pitate sluzbenicu ko koga ovde zavlaci, najblaze receno! Primedba je sledeca" pored telefonskih aparata koji moraju da budu dostupni u svakom trenutku 24 casa treba da sedi osoba kojoj je posao potreban i ko ume da ceni to radno mesto, jer vam plata ipak nije mala da bi se poigravali sa zivcima korisnika iz cele Srbije!!!
05.03.2012.

Pitanje
Poštovane dame i gospodo . Postavila sam pitanje u vezi moje penzije kojoj se polako približavam. Molim vas za što brži odgovor.
Questions (29)
Ask a question ili Write a review
Question: Invalidska penzijA
Postovani Zanima me Imam li pravo na invalidsku penziju SA obolennima. Diabetes tip 2 ,obolenje kicme bolesti srca
Zakrcivanjevratni arterija
06.02.2017.

Question: Prekid isplate penzije
Postovani molim Vas da mi kazete kako da prekinem isplatu penzije iz Srbije u Makedoniju koju je dobijao moj otac jer je preminuo pocetkom februara. Dali je moguce preko email-a na neku navedenu adresu da se posalju potrebni papiri na uvid ili na neki drugi nacin. Unapred hvala Momcilo
24.09.2016.

Question: Strane penzije
Kako da primim kanadsku radnu pemziju preko Srpskog PIO
19.11.2013.

Question: Dokumentacija za invalidsku penziju u Sloveniji
Koju dokumentaciju treba poslati u Sloveniju i gde, da bi se ostvarilo pravo na invalidsku penziju?
Radio sam 16 godina na zeleznici u Sloveniji. Dobio sam invalidsku penziju u Srbiji, ali samo za deo radnog staza koji sam proveo u Srbiji. Kako da ostvarim to pravo na deo koji sam proveo u Sloveniji?
28.02.2014.

Answer: Ccccc
Drug moj otac je imao isti problem, vidi sa fondom iz Slovenije gde ti je uplacivan radni staz u slucaju da je uplacivan na Kosovu drzava Srbija treba da ti prizna ostatak radnog staza. E sada tu je drugi problem, drzava Srbija ce priznati radni sta s tim da ce ti racunati koficijent jedan...tako da ce ti penzija biti jos manja nego sto jeste i jos ces morati da im vratis ostatak para. U svakom slucaju srecno!
24.09.2013.

Question: Adresa i telefon
Potrebna mi je adresa i telefon filijale Fonda PIO u Nišu?
21.09.2013.

Question: Penzija
U porodicnoj sam penziji da li mogu da sastavim svoj radni staz i porodicnu penziju da mi primanje bude vece?
08.08.2012.

Question: Kad stizu odgovori od lekarske komisije za procenu radne sposobnosti
Interesuje me kad zaseda lekarska komisija za procenu radne zsposobnosti. Zalbu i uplatu sam prilozila 7.7.2012. Ili mi bar okvirno recite koji datum zasedaju i kada mogu da ocekujem resenje. Unapred zahvalna.
23.01.2012.

Question: Inostrana penzija
Uputio sam zahtev za inostranu/francusku penziju 11.11.2011god.Molim da me obavestite o prosleđivanju navedenog zahteva. Napominjem da sam uživalac starosne penzije stečene u Srbiji. Zahvljujem na razumevanju. Racic Milutin,selo Ljubinci, 37235 Trnavci.
10.02.2012.

Answer: penzija
Uputila sam zahtjev zajedno sa Swedskim penzijskim osiguranjem vec 2005 god, za inostranu penziju.Muz mi je umro 20.6.2005 Slobodan Milentijevic. Molim da me obavestite zasto nismo do sada dobili nikakvu obavest od vas. Zahvaljujem na razumevanju.
23.01.2012.

Question: informacija o poslatom zahtevu za ino.penziju
Uputia sam zahtev za inostranu holandijsku penyiju po drugi put 06.07.2011god.i jos uvek nisam dobila odgovor,molim vas da me obavestite o statusu navedenog zahteva. S'postovanjem,Kricak Verica, selo Zunje 37223 Razbojna
23.01.2012.

Question: informacija o poslatom zahtevu za ino.penziju
Uputio sam zahtev za inostranu/francusku starosnu penziju 25.08.2011god.molim vas da me obavestite o statusu mog zahteva.Sp.Milenkovic Ratko,selo Zilinci 37223 Razbojna.
14.03.2012.

Answer: Komentar
Za ino penziju zahtev treba da pošalje Fond PIO odeljenje za ino penzije, a ne fizičko lice. Znači, zahtev se mora zvanično poslati od strane naše institucije. (Iz ličnog iskustva govorim).
16.01.2012.

Question: Kad ce biti isplaćen izostatak.
Ja se zovem Selka, moj otac Sefko Hadžovic čekao je pravu penziju pet godina i sad je dobio rešenje od vas ali se ne zna kad će biti isplaćen. On je primao po dva evra iako je radio više od 11 godina i uredno plaćao penzijsko osiguranje.
16.01.2012.

Question: Naplata penzije
Dobila sam konačno to rešenje o starosnoj penziji (posle čekanja od godinu dana), nisam zadovoljna načinom obračuna jer ja nisam tražila socijalnu pomoć već zarađenu penziju za rad u Srbiji, ali to nije ovog momenta moje pitanje. Naime, rešenje sam dobila na inostranoj adresi, sa svim obavezama koje treba da znam, ali nigde ne piše na koju adresu ću dobiti taj novac konačno, koji čekam od 01.maja kada sam stekla pravo na tu penziju. Pitanje glasi, da li treba da odem u Srbiju i tamo primim penziju ili će mi biti poslata na austrijsku adresu? Fondu su poznate obadve adrese.
12.01.2012.

Question: PIO
Za koje vreme komisija za vestačenje mora da pozove podnosica Zahteva za rešavanje statusa bolesnika? U pitanju je Invalidska komisija.
10.07.2017.

Answer: p i o
Poštovana gospodjo nije definisano vreme.
06.01.2012.

Question: upis staza
Molim Vas potrebno mi je upis staža u radničku knjižicu od 6. meseci za koji sam i novčano isplaćena u periodu iz 1976. god. Tad sam radila u institut za rehabilitaciju na određeno od 6. meseci, u međuvremenu sam ostala trudna i onda sam prebačena na zavod za socijalno osiguranje N. Sad gde su me još držali 6. meseci za koje sam dobila novčanu isplatu ali tad nisam imala pri ruci radničku knjižicu te mi to i nije tad upisano. Vreme prošlo ja sad trebam u penziju rekli su mi da imam pravo na tih 6. meseci koji bi mi sad puno značili.
23.07.2011.

Question: penzija i honorari
Kao slovenački penzioner (prevremeni odlazak) povremeno sam honorarno prevodila u Srbiji, po ugovorima. Stiglo mi je obaveštenje da mi se ukida slovenačka penzija, počev od aprila 2009. Kakva su moja prava i šta mi je činiti? Hvala, unapred
24.05.2011.

Question: Popust pri registraciji automobila invalida
Zovem se Zoran Stojiljkovicć iz Beograda. Imam rešenje o telesnom oštećenju od 80% od 18.04.2006, na osnovu koga sam kupio auto, sada kod registracije kažu da u rešenju ne piše da je to oštećenje donjih ekstremiteta već samo procenat. Ja imam i sertifikat Mašinskog fakulteta da imam urađene ručne komande u auto što je uneto i u saobraćajnu dozvolu. I pored svega 2010.god., sam morao da platim celu registraciju, jer mi u SUP-u traže da u rešenju piše da je to oštećenje donjih ekstremiteta što je očigledno i golim okom. Šta da radim i kome da se obratim?
09.03.2011.

Question: Starosna penzija
Kako mogu da dobijem informaciju šta mi je sve potrebno od dokumentacije za starosnu inostranu penziju, kada se Vi u opšte ne javljate na telefone, a i kada se javite kažete da pozovemo sutra i tako u nedogled?
16.09.2010.

Question: pitanje
Nasledio sam vozilo od oca koji je bio invalid 90 %, sada isto trebam da registrujem a u međuvremenu sam ja postao invalid 80% gde mi je dodeljen od strane Nemačkih vlasti gde i živim. Kako bih ja mogao da u našoj zemlji dobijem neke pogodnosti prilikom registrovanja vozila i da li priznajete rešenja o invalidnosti izdata od strane nemačkih vlasti. Molim Vas odgovorite mi na pitanje kako bih lakše i jednostavnije registrovao vozilo koje sam dobio u nasledstvu.
16.09.2010.

Question: Invalidska penzija
Koliko iznosi minimalan staž za ostvarivanje invalidske penzije?
27.09.2009.

Question: Rešenje o pravu na ostvarenje penzije
Rešenje o ostvarenju prava na penziju sam dobio 18.05.2009. god,međutim ja još nisam primio nijednu penziju, u našem lokalnom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Filijale u Novom Pazaru su mi rekli da taj postupak još uvek nije gotov, da treba da se njima dostavi još neki dokumenti da bih ja počeo biti i korisnik te iste penzije. Molim vas da im se to što pre dostavi, jer moji uslovi za život su i onako minimalni, pa svako odugovlačenje me materijalno pogađa. Moje ime je Asotić Sefkija, Novi Pazar.
09.05.2009.

Question: Odmor za 10000 penzionera?
Na koji način će penzioneri moći da se informisu da li su izabrani za banjsko lecenje?
16.12.2008.

Question: Lozovik
Da li muž ima pravo na porodičnu penziju iza smrti žene koja je umrla sa 61g a o u momentu smrti 62. Po osnovu Konvencije sa Austrijom. Žena ima i 20g staža osiguranja kao član poljoprivrednog domaćinstva. Uslovi?
11.06.2008.

Question: penzija
Ja sam iz pristine penzionisan sam 1994 od MUP-pa od 1999 juna nisam nikad vise dobio penziju kakovo resenje imam i kome da se obratim da resim ovaj slucaj nazalost havala
18.05.2008.

Question: Milica F
Dana 28.06.1999.godine raskinula sam radni odnos sa firmom "Energoinvest" u Prištini. Da li će mi se staž osiguranja kod fonda pio priznato do 10.06.1999 godine ili do 28.06.1999 godine i koja će mi osnovica doprinosa biti priznata za staž ostvaren u Prištini u vremenu od 01.11.1997 do 28.06.1999.godine.U vreme ostvarenja navedenog staža osiguranja imala sam VI stepen stručne spreme na koji sam i rešenjem bila postavljena ?
17.06.2007.

Question: Uplata doprinosa
Resenjem br.181.12-4 849/06 od 12.01.2007 utvrdjeno mi je pravo na uplatu doprinosa za penzijsko i invalitsko osiguranje za vreme provedeno u radnom odnosu i to od 25.02.1998.g. do 07.02.2000.g. u trajanju od 1 godine 11 meseci i 13 dana kod poslodavca TEKSTILNI KOMBINAT GNJILANE -reg. br.6118509470 a na ime Blagojevic Borisav. Zbog odlaska u penziju potrebno mi je da se pomenuti staz unese u maticnu evidenciju fonda.

Molim da ovaj predmet hitno resite!

HVALA
29.05.2006.

Question: Dugovanje po osnovu poljoprivrednih penzija
Poštovani,
moja majka je bila korisnik poljoprivredne penzije. Po smrti oca iskoristila je mogućnost da pređe na porodičnu penziju. posle toga je dobila i Rešenje o prestanku isplate poljoprivredne penzije. Pošto je poznato da se kasnilo sa poljoprivrednim penzijama više od godinu dana interesuje me da li joj pripadaju sva neisplaćena dugovanja po osnovu korišćenja poljoprivredne penzije do datuma izdavanja rešenja o prestanku korišćenja iste.
16.03.2006.

Question: penzije
potreban mi je broj penzionisanih u ovoj godini
17.02.2006.

Question: halo
interesuje me dali je obavezno uplacivanje poljoprivredne penzije osobe koja ne poseduje nista naprimer moji roditelji nemaju nista sve se vodi na mene
08.03.2006.

Answer: 2000 Maribor
PoA!tovani! Po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju Republike Srbije, dobio sam delumi??nu penziju u iznosu 137 EUR- A za rad u pretstvniA!tima SoccijaliA!ti??ke Republike Srbije. A1ivim v Republici Sloveniji i imam DrA3avljanstvu Republike Slovenije i Republike Makedonije, Od 01.08.2004 godine Republika Srbija je obustavila isplatu penzije Fondu za penzijsko osiguranje Republike Makedonije. Zaradi nepostojanja platnog prometa između Republike Slovenije i Srbije i Crne Gore neprimam peziju iz vaA!og fonda.Fond za penzijdsko osiguranje Republike Makedonije mi isplaćuje 257 EUR-A. PoA!to sam drA3avljanin Repubublike Makedonije. dali mogu dobiti svoji deo penzije, koja bi se nakazivala FPIO RM.
31.01.2006.

Question: POLJOPRIVREDNA PENZIJA
POSTOVANI !
ZIVIM U NISU I PRIMAOC SAM POLJOPRIVREDNE PENZIJE I ISTU PRIMAM PREKO POSTE.
KOME DA SE OBRATIM DA BIH PENZIJU PRIMAO PREKO TEKU CEG RACUNA BANKE.
S POZDRAVAOM,
vukic@medianis.net
06.02.2007.

Answer: pitanje
Gospodo, interesuje me gde i dali mogu predati dokumentaciju za uvoz automobila iz inostranstva za invalide posto zivim na Kosovu, Gnjilane. Mozete me obavestiti i na e-mail. boban80@hotmail.com HVALA
Fields marked red are not properly filled!

Publishing a comment requires valid e-mail address.