Kao salon sa dugogodišnjom tradicijom šišanja pasa detaljnije ćemo opisati svaku od pet frizura koje su dozvoljene na izložbenim primercima ove pasmine. Započećemo priču sa modernom frizurom, ujedno i najčešće viđenom i najjednostavnijom za održavanje.

MODERNA FRIZURA: prati oblik tela psa i našem oku se čini kao najprimerenija. Zavisno od doba godine, možemo prilagođavati dužinu dlake.
Kod oblikovanja ove frizure, a to naročito vredi za izložbene pse, treba itekako obratiti pažnju na balans i proporcije, jer pogrešnim šišanjem, i od  skladnog psa možemo napraviti vizualno neskladnog psa.

Dlaka na telu oblikuje se tako da prati liniju tela, s naglašenim prsima i suženim strukom, a dlaku na nogama oblikujemo tako da prati uglove nogu. Dlaka na šapama brije se samo do vrhova prstiju, da pas ne dobije izgled kraćih, zdepastih nogu. Vrlo važan je balans između prednjeg dela, na glavi i pompona na zadnjem delu, tj.repu. Prednji deo vrata od uglova ušiju do uglova očiju se brije u tzv.V-izrez, a dlaka na zadnjem dijelu vrata, kako bismo postigli efekt dugog, elegantnog vrata. Top-knot (čuperak) na glavi u ovoj frizuri nikako nije dozvoljen. Prelazak u bilo koju drugu frizuru iz ove je jednostavan.

PUPPY CLIP: je frizura koja se tek unazad 15-ak godina dozvoljava prema FCI standardima i kod odraslih pasa, jer je ona prvotno bila, a u Americi je još i danas «pripremna» frizura za Kontinental clip.
Zadnji deo se skračuje, ali samo makazama na otprilike 2/3 tela, a ostatak oko tela, prsa i na glavi dlaka treba biti što duža i formirati zamišljenu elipsu od vrha top-knota do prsa.

Dlaku na prsima treba oblikovati u kuglu, ali ne ostavljati preduboko oko grudi, kako bi pas izgledao što elegantnije.
Dlaka na glavi veže se u top-knot posebnim gumica, a i s posebnom umešnošću se tapira, lakira i oblikuje u nešto što podseća na šećernu penu i budi želju svakog posetitelja na izložbi da malo prođe prstima kroz taj oblak dlake i laka, a vi ste upravo nakon mukotrpnog lakiranja dobili željeni obilik i upravo ulazite u ring!

Sad sam bila malo sarkastičan, ali svi oni koji izlažu, složiće se samnom i znaju o čemu pričam, i zato vas molim ako ste na izložbi- ne dirajte pse, oni sa tamo da se gledaju!
KONTINENTAL CLIP: je frizura koju sve češće viđamo na kraljevskim ili velikim pudlama i koje ih, morate priznati znaju i pokazati!

Dlaka na prednjem delu ostaje identična kao i kod puppy clipa, dok se dlaka na prednjim i zadnjim nogama izbrijava mašinicom do kože kao i zadnji deo leđa. Na zglobovima nogu dlaka se oblikuje u tzv. pom-pone i pritom se mora paziti na proporcije tj. balans.
Na kukovima se takođe ostavljaju dve «kugle». Dlaka na glavi veže se u top-knot, a na repu se šiša u pom-pon.

STANDARD LION CLIP: je frizura koja se samo u malim detaljima razlikuje od kontinental clipa, a to znaći da nema ostavljene «kugle» na kukovima i dlaka na glavi se nesme vezati u top-knot, što znaći da se mora kraće šišati i da dlaka treba biti dovoljno gusta i čvrsta kako bi krunica dobro stajala.

ENGLISH SADDLE CLIP: je kombinacija puppy clipa i kontinentala. Zadnji deo tela nije izbrijan, nego oblikovan makazama a između njega i pom-pona na zglobu nalazi se još jedna kugla oko kolena.
Prednji deo tela i prednje noge identične su kao i kod kontinentala, a na glavi se dlaka veže u top-knot.
Kod svih frizura poželjno je da je dlaka na ušima što duža.

Svaki vlasnik trebao bi u dogovoru sa svojim groomerom u zavisnosti od kvaliteta dlake i po sopstvenom ukusu, odabrati izložbenu frizuru za svoju pudlu. Ukoliko vaš kućni ljubimac još uvek nema svog groomera, posetite Salon za negu i šišanje pasa Hogar.