Predstavićemo proizvodni program podnog i zidnog  grejanja i hlađenja nemačke firme MULTIBETON  GMBH.

MULTIBETON je pionir modernog podnog grejanja koje je razvijeno u teoriji, planiranju i projektovanju materijalima i tehnologiji uređivanja.Prvi sistem podnog grejanja ugrađen je 1967. i od tada do danas se stalno unapređuje.U svojoj fabrici i laboratoriji pažljivo se odabiraju i testiraju sirovine za sistem cevi MULTIBETON kako bi se osiguralo maksimalno prilagođavanje sa podlogom, te odgovarajući prenos toplote.Takođe nekoliko puta godišnje Multibeton testira svoju proizvodnju i proizvode u različitim, nezavisnim institutima.Time se osigurava održavanje zagarantovanog kvaliteta.

MULTIBETON nudi doživotnu garanciju na materijal za sistem cevi (u dužini trajanja same građevine u koju je Multibeton sistem cevi ugrađen).

MULTIBETON sistem niskotemperaturnog podnog grejanja se pokazao u praksi kao veoma efikasan u kombinaciji sa takođe niskotemperaturnim izvorima toplote toplotnim pumpama i/ili kondenzacionim gasnim (ili sl.) kotlovima. Ovo je u Nemačkoj postao uobičajeni način osmišljavanja – projektovanja Sistema grejanja.

Ovaj sistem grejanja je nevidljiv u prostoru, odnosno nalazi se u podu  ispod estriha, u zidu ili plafonskim konstrukcijama. Time se izbegavaju radijatori I dobija se više prostora.

MULTIBETON cevni sistem uz STROGO vođenje računa da ne dođe do orosavanja podova i/ili zidova, može se primeniti i kao sistem za “tiho” i kontrolisano  hlađenje prostora u kombinaciji sa klasičnim ventilator konvektorima ili sl. uređajima koji će vršiti odvlaživanje vazduha i dodatno hlađenje.

Modulacija – polaganje cevi u toplom stanju – MULTIBETON system cevi postavlja se u toplom stanju, pri čemu su cevi napunjene vrućom vodom. To znači da se postavljaju bez unutrašnjih napona materijala i bez torzija. Ovakva instalaciona metoda zntno produžuje životni vek cevi. Budući da su hladne cevi krute, zbog lakšeg savijanja cevi, termomontaža omogućava polaganje cevi prema MULTIBETON modulaciji. Ovu metodu polaganja zvanično koristi samo MILTIBETON.

MULTIBETON je prepoznat u industriji i još uvek je pionir za energetski efikasno grejanje. Multibeton podno hlađenje kao i Multibeton podno grejanje , najveću efikasnost u zonama prozora i spoljašnjih zidova gde suzbija najveće toplotne dobitke.

MINICHOTHERM je ekskluzivni uvoznik I prodavac opreme “MULTIBETON” za Srbiju, stoga vas očekujemo od 5. do 7. decembra 2018. na KGH sajmu u Sava Centru, gde ćemo vas detaljno upoznati sa ovim brendom koji je obeležje kvaliteta kada je podno grejanje u pitanju. Vidimo se na prvom spratu, na štandu 119.