Dosadne parazite teško je iskoreniti iz kose. Gnjide moraju da se uklanjaju stalnim iščešljavanjem.

VAŠKE nisu samo problem kod ljudi koji ne brinu o ličnoj higijeni. One se vrlo ugodno ugnezde i u najčistijoj kosi. Često se prenose u kolektivima, kao i zajedničkom upotrebom šešira, kape ili češlja. Vaške se mogu dobiti i naslanjanjem glave na naslone u autobusima. Ako se ne unište na vreme, brzo se razmnože, a najčešće se javljaju na slepoočnicima, iza ušiju i na zatiljku.

One ne prenose nikakve bolesti, ali pošto je njihova pojava redovno praćena svrabežom, čovek se češe pa na koži nastaju ogrebotine koje mogu da se inficiraju.

Ako se u porodici ili kolektivu, u vrtiću ili školi otkrije da neko ima vaške, preporučuje se tretman kod svih članova istovremeno. Ako pri pregledu promakne ijedna vašljiva glava, što se može dogoditi ako je neko tek nedavno „inficiran“ vaškama pa ih ima malo, postoji opasnost da se sa te osobe paraziti ponovo rašire na druge. Zbog toga je potrebno sredstvima protiv vaški tretirati sve članove porodice i kolektiva, a ne samo one za koje je vidljivo da na glavi imaju žive organizme.

Postupak razvašljivanja sprovodi se pranjem kose specijalnim šamponima, prema uputstvima u nasem salonu Head clean, a najčešće pranjem dva puta u razmaku do nedelju dana.

U situacijama kada se vaške namnože jedini lek je ranije bilo šišanje, jer ih je sa kraće kose mnogo lakše ukloniti. Pogotovo se preporučuje skraćivanje duge plave kose, jer su na njoj gnjide gotovo nevidljive.

Medjutim, tu smo mi kako bi Vam pomogli da se ovaj problem na što lakši način reši.

Roditelji pozovite nas ili dodjite u Prvi salon za profesionalno uklanjanje vaši iz kose Head clean.