Ministarstvo prosvete

Pošaljite:
Preporuke (3)
Pitanja (16)
(0)
(0)
(0)
(0)
(3)
1 3
  • Telefon 1: 011 361 3734
  • Telefon 2: Nedostupno
  • Faks: 011 361 6491
Radno vreme: Nedostupno
Lokacije:

Nemanjina 22-26, Beograd, Savski venac, Srbija

Plaćanje: Nedostupno

Brendovi:
O nama
Preporučite ovu firmu Preporučite ovu firmu

Istraživanje, planiranje i razvoj predškolskog, osnovnog, srednjeg, višeg i visokog obrazovanja i učeničkog i studentskog standarda. Dopunsko obrazovanje dece domaćih državljana u inostranstvu. Upravni nadzor u predškolskom, osnovnom, srednjem, višem i visokom obrazovanju i učeničkom i studentskom standardu. Učešće u izgradnji, opremanju i održavanju objekata preškoskog, osnovnog, srednjeg, višeg i visokog obrazovanja i učeničkog i studentskog standarda od interesa za Republiku Srbiju. Stručno-pedagoški nadzor u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i učeničkom standardu. Nadzor nad stručnim radom u višem obrazovanju. Organizacija, vrednovanje rada i nadzor nad stručnim usavršavanjem zaposlenih u prosveti. Nostrifikacija i ekvivalencija javnih isprava stečenih u inostranstvu. Unapređenje društvene brige o obdarenim učenicima i studentima. Unapređenje društvene brige o učenicima i studentima sa posebnim potrebama, kao i druge poslove određene zakonom. Nadzor nad zakonitošću rada ustanova iz oblasti obrazovanja. Nadzor nad zakonitošću akata ustanova kada se na osnovu zakona rešava o pravima, obavezama i pravnim interesima građana. Nadzor nad zakonitošću rada i akata zavoda iz oblasti obrazovanja. Neposredan inspekcijski nazdor nad radom ustanova kada ga ne obavlja opštinska, odnosno gradska uprava i druge poslove u skladu sa zakonom.


Tagovi: Inspektorati
Slike proizvoda i usluga
Preporučite ovu firmu Preporučite ovu firmu
Ministarstvo prosvete, Nemanjina 22-26, Beograd, Savski venac, Srbija, Državne ustanove i organi,
Ministarstvo prosvete, Nemanjina 22-26, Beograd, Savski venac, Srbija, Državne ustanove i organi,
Preporuke i pitanja za firmu Ministarstvo prosvete
Postavite pitanje firmi ili Preporučite firmu
Preporuke (3)
Pitanja (16)
(0)
(0)
(0)
(0)
(3)
Preporuke
Napišite preporuku
Polja označena crveno nisu pravilno popunjena!
Postavite pitanje
Polja označena crveno nisu pravilno popunjena!

Upišite validan e-mail da bi preporuka bila objavljena.

 

Saznajte mišljenje svojih prijatelja o ovoj firmi!

Mislite da Vaši prijatelji znaju više o ovoj firmi?
Pitajte svoje prijatelje na Facebook-u za mišljenje o ovoj firmi.

Preporuke (3)
Pitanja (16)
Postavite pitanje ili Napišite preporuku
07.09.2012.

1
Školske knjige za 3 razred osnovne škole opština Bogatić
Ja bi vas zamolio da mi odgovorite jedno pitanje zašto deca iz ostalih opština kao što je to Šabac, S. Mitrovica ili Beograd dobiju besplatne udžbenike, knjige za 3 razred osnovne škole a deca opštine Bogatić moraju da kupuju udžbenike?
17.05.2012.

1
Mala matura
OŠ Dušan Radović će slaviti malu maturu u kafani Bolji život u Nišu 23.05.2012. Neslusajući preporuku ministarstva da se slavi u školi.
16.10.2007.

1
Nepravda prema strudentima
Da li je moguce da dekan ekonomskog fakulteta u Novom Sadu promeni zakon i uvede uslovne ispite koji uslovljavaju slusanje nekih drugih predmeta iz sledece godine 10.-tog oktobra kada su svi ispitni rokovi prosli?Zar tako nesto ne bi trebalo da bude objavljeno na pocetku godine a ne dan pred upis sledece skolske godine?I kome da se zalimo za tako nesto?Da li postoji neko ko ce da zastiti prava studenata?
18.01.2008.

upis na fakultete
Infostud je pokrenuo specijlizovani sajt za upis na fakultete i visoke Å¡kole u Srbiji www.prijemni.infostud.com
Pitanja (16)
Postavite pitanje ili Napišite preporuku
28.11.2014.

Pitanje: Eksterna komisija
Kome je odgovorna za svoj rad eksterna komisija za proveru kvaliteta rada škola i da li ima pravo da otkaže najavljen nadzor rada škole i pod kojim uslovima?
Od koga se može zatražiti provera regularnosti njenog rada? Postoje li nekakvi standardi kojih se oni moraju pridržavati u radu i da li smeju da dolaze po prijavi drugih lica ?
16.10.2014.

Pitanje: Pravo na polaganje licence
Da li je moguće da osoba koja je od prvog septembra počela da radi kao nastavnik biologije (pri tom ima prethodno radno iskustvo koje se meri danima) može biti omogućeno polaganje licence? Završila je fakultet 2012.godine.
08.09.2013.

Pitanje: Polazak u skolu
Moje dete je rodjeno 29.02.2008 prestupne godine, godinu puni 1 marta . Dete nije emotivno zrelo za skolu da li mora da krene ranije s obzirom kad je rodjen.
11.06.2013.

Pitanje: nastavnici ili babaroge
Zdravo moje ime je Marija zanima me kome mogu da se obratim u vezi sa sledećim problemom . Moja sestričina ide u 6 sti razred oš Dušan Jerković u Rumi ona je odrasla bez oca pre godinu dana ju je majka napustila.Zbog tih problema ona ima zdravstvene tegobe i nije mogla da dolazi u školu. Svi nastavnici su upućeni u njen problem i svi su joj dali šansu da popravi ocene osim jedne koja ne samo da joj ne dozvoljava da popravi ocenu nego je i ponižava. Direktor škole je rekao da on ne može da utiče na nju ali molim vas pa ni ona nije kriva što nije mogla da ide u školu zar zbog toga treba da ponavlja razred? molim vas da mi što pre odgovorite šta da uradimo i kome da se obratimo za pomoć.
12.03.2012.

Pitanje: Škola od trulog azbesta
Predlažem ministarstvu, da ujedini sve političke i apolitičke organizacije, fizička lica, dijasporu, kako bi sagradili novu zgradu za osnovnu š kolu"Dobrosav Radosavljević - Narod" u Mačvanskoj Mitrovici i tako obezbedi zdrav prostor za rad ovih đaka. Deca pripadaju svima nama i mislim da u ovakvim situacijama treba zaboraviti na političku, teritorijalnu...pripadnost. POZDAV!
26.12.2011.

Pitanje: Ministarstvo prosvete
Da li nastavnika koji je raseljeno lice sa Kosova i Metohije sleduje novčana nadoknada koja je kao nagrada za vreme provedeno u prosveti za 30 godina i ako je DA ko je u obavezi da je isplati?
27.04.2011.

Pitanje: RAZGOVOR SA NADLEŽNOM OSOBOM U VEZI STUDENTSKIH KREDITA
Obraćam se kao majka jednog studenta kome ova država ne samo da ne omogućava dalji opstanak u ovom društvu, već mu guši svaku nadu u dalji život i opstanak.
Naime ćerka je diplomirala u februaru ove godine, a trebalo je krajem 2010. Ne želim pisati o pojedinim profesorima koji ne spadaju pod ničiji nadzor i nadležnost, a isto tako se iživljavaju na studentima, pa svaki student mora bar pet puta da izađe na ispit pa tek onda da dobije prelaznu ocenu. Ovo nije izmišljotina, što mnogi to i znaju, jer nemoguće je da student sve ispite položi sa 10 a predmet kod dotične profesorke tek iz osmog puta i to sa 6. I zbog takvog profesora probija se rok (koji je banka dala studentu) završetka studija po kome se kredit studentski ne bi vraćao.
Objašnjenje je moralo biti malo opširnije, oprostite, ali zar je to opravdano, pa nije se kasnilo godinu i više dana..........to je strašno. Šta se ovim postiže, da nam omladina odlazi iz zemlje, ili bar da masta o tome, da jurca ulicama trazeći bar neki posao,......sve je to poznato svima Vama, ali meni nije jasno kako vraćati ovaj kredit. Sama sam školovala dete sa platom od 24.000,00 din a pri tom sam podstanar, zato je i tažila kredit koji sada želite nazad. Ok, pomozite joj da se zaposli pa onda tražite povraćaj kredita.
Ogorčena majka
24.09.2009.

Pitanje: Zakon o visokom obrazovanju
Da li za upis u narednu 2009-2010 godini, studenti koji su prvu godinu strukovnih studija upisali u skolskoj 2008-2009 i u prvoj godini studija su se samofinansirali, mogu da u narednoj školskoj godini se finansiraju iz budžeta sa ostvarenih 55 bodova od maximalnih 60?
14.06.2009.

Pitanje: PROBLEM
Postovani,vandredni sam ucenik skole za negu lepote u Beogradu. Necijom greskom smo u skolu krenuli sa zakasnjenjem od dva meseca. Na osnovu toga od nas zahtevaju uplatu od 6000 dinara na ime obnove skolarine i samim tim nam ne dozvoljavaju polaganje ispita dok ne uplatimo novac. Povrh svega ne daju nam na uvid nikakav validan dokument o tom zahtevu. Izmedju ostalog uslovljeni smo sa najvise 5 ispita u jednom ispitnom roku,i samim tim tehnicki je ne izvodljivo da ocistimo godinu u datom roku. Da li skola ima zakonsku regulativu za sve to? Za odgovor unapred zahvalna Ivic Ana.
03.07.2007.

Pitanje: vreme je
Interesuje me kada ce biti isplacen kredit za jun!Ministarstvo je donelo odluku o redovnom isplacivanju istog,isplacivalo ih u predhodna 3 meseca i sada kada je novac najpotrebniji studentima,zastali su!Na fakultetu se ta informacija ne daje,da li mi je vi mozete dati ili me bar uputiti koga da pitam!Hvala,unapred!
26.11.2012.

Odgovor: Stipendija
Dobar dan, mene interesuje da li mi je odobrena i ako nije kada ce biti. Ja sam ove godine konkurisao semptembra meseca. Idem u TS Prota Stevan Dimitrijevic u Aleksincu. Molim vas da me obavestite na ovaj broj mobilnog telefona. Zaboravio sam da kazem da sam odlican djak. Unapred zahvalan.
26.06.2007.

Pitanje: studentski krediti
Zanima me kada ce biti isplata st. kredita za mesec jun? Ako mi ne mozete odgovoriti, makar mi recite gde da se informisem. Pouzdane informacije po mogucstvu. Hvala unapred.
24.06.2007.

Pitanje: Specijalizacioni ispit
Zavrsio sam specialisticki ispit " elektro tehnicar specialista za termicke i rashladne uredjaje ", te mi se u firmi u kojoj radim uverenje ne priznaje kao V (5) stepen ili ranije VKV. Molim za pomoc odgovorom ko je upravu pravnici u firmi ili ja.
21.12.2006.

Pitanje: studentski krediti
Postovani, Kada ce poceti isplata studentskih kredita i stipendija za skolsku 2006/2007. godinu? Pitam Vas posto se u pojedinim medijima pojavila informacija da ce se deliti 2 rate do kraja godine. Unapred zahvalan na odgovoru. S postovanjem, Milan Milosevic
26.03.2005.

Pitanje: Problem
PoA!tovani, Ja sam u??enica 2-6, Prve Ekonomske A!kole u Beogradu, I imam jedan problem. Moja profesorka ra??unovodstva proA!log ??asa je napravila ogromnu greA!ku time A!to nam je poslovnu promenu protuma??ila pogreA!no. I sama shvativA!i da je pogreA!ila A3elela je da tu promenu prođemo A!to brA3e kako mi nebismo uo??ili njenu greA!ku, ali kada smo joj ukazali na to ona je i dalje ostala pri svom stavu tvrdeći da je ona uvek u pravu. A na naA!e primedbe je odgovorila (citiram): "Zto A!to ste se vi proA!log ??asa prepirali samnom oko ne??ega A!to neznate za kaznu ćete imati takvu poslovnu promenu na pismenom pa sad vi vidite kako ćete je uraditi!" Sporna poslovna promena se nalazi u Zbirci zadataka iz ra??unovodstva za drugi razred, zadatak tri na strani 151. Poslovna promena pod rednim brojem 4. glasi: "Na zahtev kupaca odobrena je bonifikacija po fakturama od 10 do 15 u vrednosti od 10% iznosa fakture." Po re??ima profesorke Dbavlja??i duguju taj iznos a Vanredan prihod potraA3uje. Ubeđena sam da Vi znate pravo reA!enje ove poslovne promene i da ćete shvatiti moj problem. U o??ekivanju VaA!eg odgovora pozdravljam Vas.
08.06.2006.

Odgovor: Problem
Moje dete pohađa osnovnu A!kolu Svetozar Miletić u Zemunu. Posle nekoliko problema,smatram da u??iteljica ne ocenjuje realno vec da je lako potkupiti;da nema adekvatno pedagoA!ko ponaA!anje-ponizava decu kako psihi??ki tako i fizi??ki,pokuA!ala da reA!im sama bezuspeA!no.Razgovarajući sa drugim roditeljima saznala sam da i neki od njih imaju isti problem.Deca zavrA!avaju ??etvrti razred kod u??iteljice Ksenije A?.Ja znam da su ove optuA3be ozbiljne ali volela bi da ostanem na neki na??in anonimna jer će deca i dalje ići u tu A!kolu,a Vas bi zamolila da preispitate stru??nost ove u??iteljice.Pozdravljam Vas sa velikom nadom.
24.02.2005.

Pitanje: Logo
Postovani, kreativni tim NVO Edukacioni centar iz Leskovca nudi Vam saradnju u izradi idejnog resenja za Vas logo.
28.01.2005.

Pitanje: "Dodeljivanje ucenickih stipendija"
Zovem se Djordje Petrovic, ucenik sam gimnazijsle skole "Jovan Skerlic" u Vladicinom Hanu. Na osnovu konkursa ministarstva prosvete i sporta za dodelu ucenickih stipendija{za odlicne ucenike} popunio sam formulare i predao skolskom referentu. Moja stipendija je odbijena pa sam zbog toga ulozio zalbu na kojoj nisam dobio nikakve odgovore!!! Pa VAS zato molim da mi u skorije vreme odgovorite na ovo moje pitanje. Unaped hvala, Djordje
13.06.2007.

Odgovor: samovolja ili ...
Da li predmetni nastavnik ima pravo da na predposlednjem casu skolske godine samovoljno (bez ispitivanja ucenika) dopise potrebne ocene u dnevnik kako bi mu zakljucio ocenu po svojoj zelji a koja ne odgovara ocenama koje je ucenik dobijao tokom skolske godine u dnevniku?
08.02.2008.

Odgovor: Mobing u prosveti
Direktorima skola je zakon dao velika ovlascenja tako da otvoreno i javno mogu vrsiti revansizam nad zaposlenima,cak im mogu uskratiti i deo zarade bez ikakavog osnova!?Pitam koji je nacin da se covek izbori sa tim?Da li samo preko suda treba da ostvari neka svoja osnovna prava ili postoji neki stav o mobingu u prosveti?
17.12.2011.

Odgovor: Žalba
Zovem se Miroslava Radojković, učenica sam srednje škole "Mladost" u Pirotu. U mojoj porodici niko ne radi. Popunila sam formulare za stipendiju ali je odbijeno. Kad sam htela da pišem žalbu sekretarica naše škole je rekla da je isteklo vreme a pritom nikog od nas učenika nije obavestila kad je rok za pisanje žalbe. Ako možete obavestite me u najkraćem roku šta da radim i kako uopšte mogu da napišem žalbu u vezi toga. Hvala unapred!
30.12.2011.

Odgovor: Učenička stipendija
Zovem se Behar Sonki, učenik sam ekonomsko trgovinske škole " u Ranilugu. Na osnovu konkursa ministarstva prosvete za dodelu učeničkih stipendija (za romsku nacionalnost) popunio sam formulare i predao školskom referentu. Ali, ja u opšte ne znam da li je meni odobrena i stipendija i voleo bih da znam kada će biti.
13.04.2013.

Odgovor: Udzbenik geografije
Da li ikada udzbenici koji su napisani, u ovom slucaju za 5. razred osnovne skole, budu procitani i analizirani od strane iskusnih ljudi od struke kojima je cilj da deca steknu znanje i da mogu da ga primene. Navodim primer udzbenika iz geografije, izdavac Klett, autori Vinko Kovacevic, Radojka Vlajev i mr Jelena Popovic Rakocevic. Jedan od primera, konfuznog teksta i pojmova: .... Vertikalni kanali koji se spustaju u dubinu krecnjacke mase jesu jame. U prethodnoj recenici upotrebljava se termin krecnjacka stena, a sada masa, sto je sasvim nejasno za decu petog razreda. Osnovno je pravilo da kada se pise tekst koju prati slika da u tekstu stoji na koju se sliku odnosi, prema rednom broju. Slike moraju imati svoj redni broj i nalov, a ne da se pogadja da li se tekst odnosi na sliku desno ili levo ili da se na slici u bolji na kojoj je zelena "poljana" traze vrtace ili uvale. Voleo bih da su autori imali vise sluha da udzbenik prilagode deci i na sistematican nacin napisu tekst.
Polja označena crveno nisu pravilno popunjena!

Upišite validan e-mail da bi komentar bio objavljen.