Republička tržišna inspekcija

Pošaljite:
Preporuke (2)
Pitanja (6)
(0)
(0)
(0)
(0)
(2)
Napišite preporuku Postavite pitanje
1 2
  • Telefon 1: 011 269 9610
  • Telefon 2: Nedostupno
  • Faks: Nedostupno
Radno vreme: Radni dan: 07:30-22:00;
Lokacije:

Omladinskih brigada 1, Beograd, Novi Beograd, Srbija

Plaćanje: Nedostupno

Brendovi:
O nama
Preporučite ovu firmu Preporučite ovu firmu

Kontrola u cilju zaštite potrošača.


Tagovi: Inspektorati
Slike proizvoda i usluga
Preporučite ovu firmu Preporučite ovu firmu
Republička tržišna inspekcija, Omladinskih brigada 1, Beograd, Novi Beograd, Srbija, Državne ustanove i organi,
Republička tržišna inspekcija, Omladinskih brigada 1, Beograd, Novi Beograd, Srbija, Državne ustanove i organi,
Preporuke i pitanja za firmu Republička tržišna inspekcija
Postavite pitanje firmi ili Preporučite firmu
Preporuke (2)
Pitanja (6)
(0)
(0)
(0)
(0)
(2)
Napišite preporuku Postavite pitanje
Preporuke
Napišite preporuku
Polja označena crveno nisu pravilno popunjena!
Postavite pitanje
Polja označena crveno nisu pravilno popunjena!

Upišite validan e-mail da bi preporuka bila objavljena.

 

Saznajte mišljenje svojih prijatelja o ovoj firmi!

Mislite da Vaši prijatelji znaju više o ovoj firmi?
Pitajte svoje prijatelje na Facebook-u za mišljenje o ovoj firmi.

Preporuke (2)
Pitanja (6)
Postavite pitanje ili Napišite preporuku
09.05.2016.

1
Pitanje
Poštovani,

Juče,8. maja sam u ,,Springfildu " na Terazijama kupio jedan artikal u vrednosti od 3990 rsd.Ljubazna prodavačica mi je rekla da imam pravo ,ako želim da za 50% od vrednosti kupim drugi artikal ako njegova cena nije veca od 3990 rsd.U toku im je akcija ,,kupite dva proizvoda i dobijajte jeftiniji u pola cene ".Ja izaberem farmerke za suprugu od 2990 rsd i platim ih 1495 rsd.Pritom ,jasno , pitam prodavačicu da li mogu da zamenim ,već sutra,ako ne odgovaraju.Ona kaže ,naravno,za bilo koji artikal u toj vrednosti ,bez doplate ,samo pokažite račun.
Moja supruga odlazi danas u pomenuti objekat ,gde je čeka neprijatno iznenadjenje.
Moze da zamenini samo za isti model farmerki.Ako želi nešto drugo,čak ako želi drugi model farmerki koji isto koštaju 2990 rsd , ne važi akcija od 50%niže cene.
Na računu koji je pokazala jasno se vidi da je izvršena kupovina dva artikla .Samim tim sam drugi dobio po 50% nižoj ceni, ali za zamenu to pravilo ne vazi.Znači ako želi druge farmerke koje isto koštaju mora da doplati još 1495 rsd.
Mislim da sam obmanut i prevaren.Molim Vas za savet.Koja su moja pravau ovom slučaju ?

Srdačan pozdrav

Miloš Mijailović
21.09.2012.

1
Primedba
Ja sam jedan od stanara zgrade u ulici Svetozara Papića br 23 na Novoj Galenici. Pre mesec dana je rađen remont pumpe za vodu i kako iz održavanja kažu promenili su pumpu u našoj postanici (na tu postanicu vezane su tri zgrade sa sledecim brojevima 21,23 I 25). Pre toga kvalitet tople vode je bio u granicama normale a od promene pumpe mi u glavnom nemamo toplu vodu. Bude je s vremena na vreme u po podnevnim satima ali je u principu nemamo. Zvali smo više stotina puta reklamacije cak i pisali primedbu gradskom stambenom ali na nasu zalost smo prvo dobili komentar da necija baterija nije u redu a nakon toga kada su se majstori ipak udostojili da izadju i provere sta je sa pumpom i ustanovljeno je da je u kvaru ali da oni ne znaju da je poprave.
Kako god bilo mi toplu vodu koju placamo , moj racun za komunalije ukupno je skoro 8000,00 dinara i redovno ga izmirujem a nemam toplu vodu.
S obzirom da niko od nadleznih za nas slucaj ne reaguje prinudjeni smo da se obratimo Vama.
Ja sam malopre ponovo uputila jedan e mail kao primedbu na adrese gradskog stambenog i na beogradske elektrane. Mozda ovo nije u Vasoj nadleznosti ali zaista vise ne znamo kome da se obratimo.
S postovanjum,
Aleksandra Duric
Pitanja (6)
Postavite pitanje ili Napišite preporuku
11.07.2016.

Pitanje: ORGANIZOVANE PREVARE
13.06 2016.godine pozvao sam (kao predsednik skupštine stanara J. Gagarina br.200.)tel. 011 30 540 45 (ZAVOD ZA BIOCIDE I MEDICINSKU EKOLOGIJU)dogovorio sam dezinsekciju podrumske prostorije od 28. m2 za 2500.oo din. i 6. meseci garancije kuju su istog dana radnici zavoda isprskali.
11.07 2016. godine u 10.h i 18. min. pozvao sam isti navedeni zavod da uputim reklamaciju na rad jer se efekat nije video.službenica zavoda SVETLANA MILOSAVLJEVIĆ MI JE REKLA DA ONI NITI DAJU GARANCIJE NITI PRIZNAJU BILO KAKVE REKLAMACIJE. Posle malo više od pola sata tačno u 11.h i 05.minuta dobijo sam poruku na mobilni tel. sa broja: 061 6761738 sadržine:DEZINSEKCIJ,uništavanje insekata u stanbenom i poslovnom prostoru,AKCIJSKE CENE,GARANCIJA 2.MESECA
,POTVRDA LOKALIMA, 0645473549.
NADAM SE KONKRETNOM ODGOVORU ILI ADRESI GDE DA REAGUJEMO KAKO BI SPREČILI OVAKVE ORGANIZOVANE PREVARE
UNAPRED ZAHVALAN,HVALA
11.02.2014.

Pitanje: Prevoz pošiljaka AKS-om
Do danas sam imao dva puta primedbe na predmet pošiljaka AKS-om i to u pogledu NEDOSTATKA ,odnosno umanjene težine pošiljke a očito potiče iz krađe (na sreću , pošiljalac je prihvatio na svoj račun da nadoknadi ) a druga reklamacija se odnosila na više zaračunate i plaćene prevoznetroškove a ista proizilazi iz mase, odnosno NEUTVRĐIVANE MASE ili TEŽINE , jer pošiljka nigde nije vagana , te pretpostavljam da je njena ukupna masa procenjena odakativnom metom u korist prevoznika . Obzirom da se CENOVNIK PREVOZA formira na osnovu TEŽINE POŠILJKE ...kako se ta težina utvrđuju . . . bez vsage , svedoka itd ... JEDNOSTRANO a onda se tako i naplaćuje prevoz .
Danas sam imao i treću i treću reklamaciju . . . uljudno upućeno Naslovu AKS sa čijim odgovorom nisam zadovoljan , pa vos molim da PREISPITATE JAVNO POSLOVNO PONAŠANJE AKS-a . Hvala unapred
29.01.2014.

Pitanje: LED sijalice i svetiljke i toksičnost
Poštovani,
kupio sam nekoliko LED sijalica E27 i postavio u stanu. Kasnije sam pročitao da LED sijalice imaju toksična dejstva. Molim vas da mi odgovorite dali je ovo tačno, kakva saznanja imate i dali su LED svetiljke (koje se u poslednje vreme pojavljuju na tržištu Srbije) prošle tržišnu inspekciju i sanitarnu inspekciju i tako došle u prodaju. Odnosno dali su bezbedne po zdravlje stanovništva.

Hvala

S poštovanjem
Dragoslav Nikolić
Novi Beograd
29.08.2014.

Odgovor: LED sijalice
Tekst o ovom problemu od merodavnih institucija Srbije jos nisam procitao iako se o ovoj temi vode mnoge diskusije pa bi bio red da se konacno otklone. Ove je sijalice nametnula EU ali mi jos nismo u njoj pa ne znam imamo li obavezu da primenjujemo njihova pravila a to bi bilo``Trci pred rudu``.
I ja vih hteo da cujem odgovor.
10.09.2013.

Pitanje: otkup jabuka
Da li je normalno da neki mocnici otkupe jabuku po 5 dinara a novac ne moze da se dobije samo roba iz njegove prodavnice koja je pet puta skuplja, recimo ulje je 200 din itd. Zasto bre ne radite svoj posao i posaljete policiju jer nam uzese sve badava, bicemo gladni zimus.Ja cu prvi na socijalni kazan. Selo Konjuh otkup jabuka Pera. Cekam vasu reakciju ako ne uradite nista videce se na TV.
25.01.2013.

Pitanje: odbijanje prodaje robe
Da li trgovac moze da odbije da proda komad namestaja koji je izlozen u prodajnom prostoru, a da nigde nije naznaceno da je to exponat. Obrazlozenje je '''to ne prodajemo'', moze samo da se naruci.
Unapred zahvaljujem na odgovoru!
27.12.2012.

Pitanje: TV šop i obaveza izdavanja garancije
Poštovani,

mene interesuje da li TV šopovi daju garanciju za proizvode koji se kupuju od njih - da li imaju ovavezu da to daju, kao što daju internet prodavnice?

Hvala na odgovoru koji ću, nadam se, brzo dobiti.
Polja označena crveno nisu pravilno popunjena!

Upišite validan e-mail da bi komentar bio objavljen.