Arhimedes

Pošaljite:
Preporuke (1)
Pitanja (0)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
5 1
  • Telefon 1: 011 324 5382
  • Telefon 2: Nedostupno
  • Faks: 011 324 5383
Radno vreme:  Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday 08:00 22:00 Radni dan: 08:00-22:00;
Lokacije: Dečanska 6, Beograd, Stari grad, Srbija Beograd, Stari grad RS 44.81504120.462311
Plaćanje: Nedostupno

Matematičko društvo Arhimedes
Matematičko društvo Arhimedes
05.03.2018
Brendovi:
O nama
Preporučite ovu firmu Preporučite ovu firmu
Arhimedes - matematičko društvo

Matematičko društvo "Arhimedes" je specijalizovano stručno društvo koje okuplja prvenstveno darovite mlade matematičare i druge ljubitelje matematike i računarstva raznih uzrasta (učenici osnovnih i srednjih škola, studenti,  nastavnici i drugi odrasli koji se bave matematikom)  i to na celom području Republike Srbije.

"Arhimedes" je pravi specijalizovani centar za darovite mlade matematičare i druge ljubitelje matematke i računarstva sa osmišljenim sistemom rada i obimnim aktivnostima na više sektora:

Popularizacija matematike i nauke uopšte - (86 popularnih predavanja, 234"matematičke" priredbe sa 26.600 prisutnih, gde je i oko 200 matematčkih kvizova);

Matematičke škole: stalna škola mladih matematičara tokom godine, letnje i zimske škole, dopisna škola, internet škola (42 generacije stalne škole mladih matematičara - oko 28.800 učenika, 123 letnje i zimske škole sa 10.665 učenika; oko 10.500 učenika u ostalim školama i kursevima (uključujući dopisnu matematičku školu); održano preko 71.000 časova; obuhvaćeni ljubitelji matematike svih uzrasta);
Matematička takmičenja: Matematički turnir, Misliša, Dopisna matematička olimpijada, Internet matematička olimpijada, Međunarodni matematički turnir gradova (80 matematičkih turnira-ekipnih matematičkih olimijada OŠ i SŠ Srbije sa  4.863 ekipe i 22.140 takmičara; preko 371.000 učenika na takmičenju "Misliša" tokom 11 godina; preko oko 23.000 učesnika na drugim takmičenjima iz matematike (dopisna i internet matematička olimpijada); 17 učešća Beograda na Međunarodnom matematičkom turniru gradova (655 učenika);
Stručno usavršavanje nastavnika: stručne tribine (matematička, učiteljska, računarska), specijalizovani i drugi seminari (1.150 seminara i drugih stručnih skupova sa 2.090 predavanja i preko 80.500 prisutnih nastavnika);
Specijalizovana biblioteka (26.800 knjiga i 5.570 primeraka časopisa na našem i stranim jezicima, jedinstvena stručna biblioteka koja je stalno na usluzi učenicima i nastavnicima);   
Izdavačka delatnost (napisano i objavljeno 416 naslova raznih priručnih publikacija za učenike i nastavnike u tiražu oko 2,5 miliona primeraka; samo u specijalizovanoj ediciji "Materijali za mlade matematičare" – 199 tematskih brošura.

Neke stručne aktivnosti prvi je kod nas osmislio i realizovao"Arhimedes", a danas ih i drugi široko primenjuju. Po oceni stručne javnosti za minule 44 godine "Arhimedes" je postigao izuzetne rezultateu svim sektorima rada.  Nosioci nagrada i drugih priznanja na matematičkim takmičenjima svih vrstaa i nivoa, uključujući i međunarodna, su "Arhimedesovci  (na primer, oko 80% svih medalja mameđunarodnim matematičkim takmičenjima srednjoškolaca (tokom poslednjih 20 godina) osvojili su "Arhimedesovci". Oni su dodano i po nekoliko godina  i učili i kod "Arhimedesa (neki čak 10-12 godina). Sve se to u širokoj javnosti (u našim medijima) uglavnom prećutkuje.  Kod "Arhimedesa" su učili i matematičke vidike proširivali mnogi koji su sada već čuvena imena na poqu matematike i tehničkih disciplina, a mnogi studiraju ili rade na prestižnim stranim univerzitetima i institutima.

Misija koju više od četiri decenije ostvaruje "Arhimedes", kroz široku lepezu svojih aktivnosti (glavne su napred pomenute), jedinstena je u Srbiji, pa i šire. Celokupnu delatnost karakteriše visoki prodfesionalizam. Saradnici "Arhimedesa" su istaknuti stručnjaci, majstori svog posla, prvenstveno entuzijasti. Jedan univerzitetski profesor, pošto je nešto šire sagledao višegodišnji rad i rezultate "Arhimedesa", pre nekoliko godina je napisao da je to "čudo u nevremenu i organizacija za ugled svima onima koji imaju aktivnosti koje doprinose matematičkom obrazovanju mladih generacija". Svakako je savim u pravu.

Aktuelni članci
Počeo je upis u „Arhimedesovu“ školu!

Počeo je upis u „Arhimedesovu“ školu za šk. 2018/2019. godinu, pravo mesto za mlade ljubitelje matematike! Pročitajte sve informacije potrebne za upis koje smo izdvojili za vas.

Čitaj dalje >>
Matematičko takmičenje „Misliša 2018“

Nacionalno matematičko takmičenje „Misliša“ ove godine startuje 13. put i održaće se u školama 8. marta 2018. godine (osnovni nivo), a veliko republičko finale 22. aprila 2018. godine u Beogradu.

Čitaj dalje >>
Slike proizvoda i usluga
Preporučite ovu firmu Preporučite ovu firmu
Preporuke i pitanja za firmu Arhimedes
Postavite pitanje firmi ili Preporučite firmu
Preporuke (1)
Pitanja (0)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Preporuke
Napišite preporuku
Polja označena crveno nisu pravilno popunjena!
Postavite pitanje
Polja označena crveno nisu pravilno popunjena!

Upišite validan e-mail da bi preporuka bila objavljena.

 

Saznajte mišljenje svojih prijatelja o ovoj firmi!

Mislite da Vaši prijatelji znaju više o ovoj firmi?
Pitajte svoje prijatelje na Facebook-u za mišljenje o ovoj firmi.

Preporuke (1)
Pitanja (0)
Postavite pitanje ili Napišite preporuku
02.03.2018.

Ocena potrošača: 5
Legenda matematike proflesor Bogoljub
Jedan od ljudi kojima sam zahvalan za to što za koju nedelju doktoriram na, što se kod nas kaže, \"prestižnom\" univerzitetu :) Drago mi je da vidim da još uvek radi sa istim entuzijazmom kao i pre 18 godina kad mi je predavao u Arhimedesu!
Pitanja (0)
Postavite pitanje ili Napišite preporuku

Nema postavljenih pitanja za ovu firmu – budite prvi koji će postaviti pitanje!

Polja označena crveno nisu pravilno popunjena!

Upišite validan e-mail da bi komentar bio objavljen.